The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-11-2019, 07:09 PM
MeiTaichi MeiTaichi is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
POST ID # = 989371
MeiTaichi Reputation: 10
Default Corsair Headset Microphone 8000Hz and Cant Change

There is a common problem with Corsair Wireless Headsets that windows 10 will automatically set the microphone quality to 8000Hz (Telephone), however this can be fixed by going into advanced options and changing it.

When I go into my advanced options for my microphone and choose DVD quality, or any quality, and click apply, it crashes the tab and doesnt change the quality. Is there any way to fix this?
Reply With Quote


  #2  
Old 01-20-2019, 04:04 AM
zackalope zackalope is offline
Registered User
zackalope's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 8
POST ID # = 990603
zackalope Reputation: 10
Default

I am having this same issue. I had not updated windows to the fall creator's version yet, however I recently got a new motherboard and had to do a full windows reinstall. I am stuck at telephone quality for microphone as well now, and despite hours of back and forth now I am no closer to figuring it out.
Reply With Quote


  #3  
Old 01-20-2019, 03:16 PM
zackalope zackalope is offline
Registered User
zackalope's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 8
POST ID # = 990680
zackalope Reputation: 10
Default

Ok. After a lot of exhaustion, I'm listing the things that I found online which did NOT work for me, and at the end, what finally did work.

Things that were recommended but didn't work:

-Right click open sound settings on taskbar, go to recording tab, go to advanced, change bitrate to dvd (crashed that window w/ error message that device is in use by another program).

-reinstalling icue

-reinstalling drivers for headset through device manager

-uninstalling realtek sound drivers

-updating AMD chipset drivers

-forcing void pro usb firmware update from inside of icue

-restarting windows 10 in safe mode in order to change bitrate on mic(device did not show up in safe mode)

-resetting audio settings in discord

This is what worked for me:

Right click speaker icon in taskbar->click sounds -> recording tab->highlight void pro headset microphone, right click it -> disable -> right click then re-enable void pro.

for reference, I have a 2600x with a 2080, fresh windows install with proper driver installation, Asus rog strix x470-F motherboard.
Reply With Quote


Reply

Tags
corsair headset, microphone issue

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.