The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-14-2019, 04:43 AM
h2lium h2lium is offline
Registered User
h2lium's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
POST ID # = 989792
h2lium Reputation: 10
Default H100i platinum RGB, no usb2 header on motherboard

Hi guys,

quick question, i just bought and installed H100i platinum RGB (ref. : CW-9060039-WW) , however i don't have USB2 header onto my motherboard (asus Z270i strix mini itx)

i do however have a USB 3.1 female header on to that motherboard, please refer to this image for more info on the connector :


is it possible to provide a micro usb to that USB 3.1 header cable instead of the one supplied in the box please?

or at the worse indicate me an adapter?

I've looked through the threads here and i do not wish to plug a mini usb to usb cable and route it through the outside of the case to a usb connector at the back.

You should really consider providing other type of cables in your box as the USB 2 normal header tends to disappear on the motherboards....

thanks in advance for the help

Last edited by h2lium; 01-14-2019 at 04:54 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 01-14-2019, 09:20 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,104
POST ID # = 989810
DevBiker Reputation: 83
Default

Having the USB 2 header is still more common than not. In fact, starting around the time of the z370 series, they seem to have started going back to 2 USB 2.0 headers on ATX sized boards. Still ... the days when you had 4 USB 2.0 header (like on my old z77) seem to be gone. It's ridiculous, IMHO. And one of the challenges with an ITX board is just the simple lack of space for one.

As for an adapter, there are adapters out there for USB 3.0 => USB 2.0 as well as adapters for internal USB 3.0 => USB-A. It's not ideal but it's the best that I can suggest right now.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 01-14-2019, 11:47 AM
h2lium h2lium is offline
Registered User
h2lium's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
POST ID # = 989825
h2lium Reputation: 10
Default

hello and thanks for the reply,

but that would mean i would lose the USB 3.0 ports that i use for the two USB i have on front of the case which is not an option.

Can i just temporarily plug the micro USB from the pump to a standard usb port at the back of the mainboard, and when configuration is done with iCue software just remove it ? will everything be stored (fan settings, RGB, etc...) ?
Reply With Quote


  #4  
Old 01-15-2019, 05:36 PM
h2lium h2lium is offline
Registered User
h2lium's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
POST ID # = 990041
h2lium Reputation: 10
Default

bump please
Reply With Quote


  #5  
Old 01-15-2019, 09:48 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,104
POST ID # = 990067
DevBiker Reputation: 83
Default

IIRC, you can save the fan settings to the pump but not the RGB. You do have to specifically do that in iCUE - it's under the "hamburger menu" when you have the cooler selected.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #6  
Old 01-16-2019, 06:12 AM
h2lium h2lium is offline
Registered User
h2lium's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
POST ID # = 990117
h2lium Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
IIRC, you can save the fan settings to the pump but not the RGB. You do have to specifically do that in iCUE - it's under the "hamburger menu" when you have the cooler selected.
how do you save the fan settings in to the pump without iCUE?
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.