The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #46  
Old 09-13-2018, 04:45 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,423
POST ID # = 972618
Corsair James Reputation: 75
Default

It has and still is being worked on. I can elaborate why its taking so long:

1.) We are not reusing LINK lighting patterns to save to the device due to the newer options of iCUE. We have to translate instead all of the lighting patterns from scratch to ensure the devices can use them as "hardware mode" for all of our strips and fans.

2.) We are working to add LL fans for hardware effects, something LINK couldn't do and is a new enhancement to better serve all your needs.

3.) We are not going to allow this to be toggleable per fan due to the hardware limitations. What we are going to do is you can select an effect and have it play all over your strips and fans as one effect overall (i.e., Wave will play over X number fans, X being the fans you designated in Lighting Setup). You cannot do Wave on Fan 1, Rainbow on Fan 2, etc. anymore. However, since software opened up a plethora of new effects, we felt this was a good compromise.

4.) This is currently still in development and undergoing massive testing since its all new code for this feature. I understand a lot of you are awaiting for this feature and I have not ignored it, but it will take some time to implement this in addition to all of our other features and enhancements. As you can see from the patch notes, iCUE is a massive beast that has many moving parts.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #47  
Old 09-15-2018, 02:34 AM
TheBuz TheBuz is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 22
POST ID # = 972816
TheBuz Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
It has and still is being worked on. I can elaborate why its taking so long:

3.) We are not going to allow this to be toggleable per fan due to the hardware limitations. What we are going to do is you can select an effect and have it play all over your strips and fans as one effect overall (i.e., Wave will play over X number fans, X being the fans you designated in Lighting Setup). You cannot do Wave on Fan 1, Rainbow on Fan 2, etc. anymore. However, since software opened up a plethora of new effects, we felt this was a good compromise.
Thank you for the update! Very much appreciated

Does point 3 mean we would lose that functionality all of the time, or just in "hardware mode"?
Reply With Quote
  #48  
Old 09-18-2018, 04:50 AM
Piplos Piplos is offline
Registered User
Piplos's PC Specs
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 81
POST ID # = 973220
Piplos Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
It has and still is being worked on. I can elaborate why its taking so long:

1.) We are not reusing LINK lighting patterns to save to the device due to the newer options of iCUE. We have to translate instead all of the lighting patterns from scratch to ensure the devices can use them as "hardware mode" for all of our strips and fans.

2.) We are working to add LL fans for hardware effects, something LINK couldn't do and is a new enhancement to better serve all your needs.

3.) We are not going to allow this to be toggleable per fan due to the hardware limitations. What we are going to do is you can select an effect and have it play all over your strips and fans as one effect overall (i.e., Wave will play over X number fans, X being the fans you designated in Lighting Setup). You cannot do Wave on Fan 1, Rainbow on Fan 2, etc. anymore. However, since software opened up a plethora of new effects, we felt this was a good compromise.

4.) This is currently still in development and undergoing massive testing since its all new code for this feature. I understand a lot of you are awaiting for this feature and I have not ignored it, but it will take some time to implement this in addition to all of our other features and enhancements. As you can see from the patch notes, iCUE is a massive beast that has many moving parts.
That's great. I'm waiting for the next big update. I hope there will be some code optimization as well, iCUE takes a lot of CPU
Reply With Quote
  #49  
Old 10-04-2018, 12:49 AM
dwjp90 dwjp90 is offline
Registered User
dwjp90's PC Specs
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 22
POST ID # = 975119
dwjp90 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
It has and still is being worked on. I can elaborate why its taking so long:

1.) We are not reusing LINK lighting patterns to save to the device due to the newer options of iCUE. We have to translate instead all of the lighting patterns from scratch to ensure the devices can use them as "hardware mode" for all of our strips and fans.

2.) We are working to add LL fans for hardware effects, something LINK couldn't do and is a new enhancement to better serve all your needs.

3.) We are not going to allow this to be toggleable per fan due to the hardware limitations. What we are going to do is you can select an effect and have it play all over your strips and fans as one effect overall (i.e., Wave will play over X number fans, X being the fans you designated in Lighting Setup). You cannot do Wave on Fan 1, Rainbow on Fan 2, etc. anymore. However, since software opened up a plethora of new effects, we felt this was a good compromise.

4.) This is currently still in development and undergoing massive testing since its all new code for this feature. I understand a lot of you are awaiting for this feature and I have not ignored it, but it will take some time to implement this in addition to all of our other features and enhancements. As you can see from the patch notes, iCUE is a massive beast that has many moving parts.

Corsair James,

I can not wait for this feature, is it possible to have a firmware that we can manually flash for the lighting node pro and the commander pro that can disable all leds for demo mode?

Perhaps a sticky with 7-10 firmwares of just different static colors will make lots of users happy and be a fantastic temp solution

I just dumped a good chunk of money on 3xLL120, 8X led strip, 3XLL140, Commander pro and was really hoping to perfect my setup, but my lights being on when I lock my PC messes that up a lot

Last edited by dwjp90; 10-04-2018 at 01:01 AM.
Reply With Quote
  #50  
Old 10-12-2018, 11:52 AM
ombadboy ombadboy is offline
Registered User
 
Join Date: May 2015
Posts: 22
POST ID # = 976116
ombadboy Reputation: 10
Default

Add me to this list please. In particular, I'm interested in all RGB going OFF when Win + L.
Reply With Quote
  #51  
Old 10-12-2018, 11:59 AM
Piplos Piplos is offline
Registered User
Piplos's PC Specs
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 81
POST ID # = 976117
Piplos Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by ombadboy View Post
Add me to this list please. In particular, I'm interested in all RGB going OFF when Win + L.
Thanks, I've added you
Reply With Quote
  #52  
Old 10-12-2018, 12:16 PM
cc10101 cc10101 is offline
Registered User
cc10101's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 53
POST ID # = 976120
cc10101 Reputation: 13
Default

Quote:
Originally Posted by ombadboy View Post
Add me to this list please. In particular, I'm interested in all RGB going OFF when Win + L.
I would prefer that my RGB settings persist when my computer is locked. For aesthetic reasons, but also practical ones. For example, turning off my keyboard lighting entirely undoes my highlighting of certain keys.

With what will wind up being around 32+ fans in my case when I'm done with this build, plus all the other RGB stuff, I guess I'd it all to show what I set up even when I'm away from my computer.

My objection is not having an option other than the rainbow effect, which I find personally find an irritating effect. And who wants to spend all that money on a ton of RBG-enabled hardware to be irritated by it when the system is locked and one's working on another machine?
Reply With Quote
  #53  
Old 10-18-2018, 05:35 AM
Piplos Piplos is offline
Registered User
Piplos's PC Specs
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 81
POST ID # = 976898
Piplos Reputation: 10
Default

Still no fix?
Reply With Quote
  #54  
Old 10-18-2018, 07:16 AM
GreenArrow18's Avatar
GreenArrow18 GreenArrow18 is offline
Registered User
GreenArrow18's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 17
POST ID # = 976906
GreenArrow18 Reputation: 10
Default

I mean, my iCue setting hold after i boot off, they are the same when I boot, but quickly become out of sync until I have iCue running on the OS. My problem is that I use an effect for the ram on my color profile and it always defaults to random colors instead of the single color i told it to use. moderately annoying.
Reply With Quote
  #55  
Old 10-18-2018, 08:43 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,152
POST ID # = 976913
DevBiker Reputation: 83
Default

Quote:
Originally Posted by GreenArrow18 View Post
I mean, my iCue setting hold after i boot off, they are the same when I boot, but quickly become out of sync until I have iCue running on the OS. My problem is that I use an effect for the ram on my color profile and it always defaults to random colors instead of the single color i told it to use. moderately annoying.
That's the sequential effect, yes? If so, it's a known bug and it's on the list.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #56  
Old 10-18-2018, 09:41 AM
GreenArrow18's Avatar
GreenArrow18 GreenArrow18 is offline
Registered User
GreenArrow18's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 17
POST ID # = 976920
GreenArrow18 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
That's the sequential effect, yes? If so, it's a known bug and it's on the list.
Yep. At least it is a known bug.
Reply With Quote
  #57  
Old 10-18-2018, 10:12 AM
dwjp90 dwjp90 is offline
Registered User
dwjp90's PC Specs
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 22
POST ID # = 976928
dwjp90 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Piplos View Post
Do you like the rainbow effect? Good, I'm really happy for you.

BUT I HATE IT
I like it.

WHEN I USE MY RAINBOW PROFILE, but not when I lock my PC before I go to sleep
Reply With Quote
  #58  
Old 10-19-2018, 01:59 PM
Piplos Piplos is offline
Registered User
Piplos's PC Specs
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 81
POST ID # = 977097
Piplos Reputation: 10
Default

Meanwhile, the list of users complaining about this [bug|issue|usabilityproblem] is still growing. Still no fix.
Reply With Quote
  #59  
Old 10-19-2018, 03:46 PM
Alcasczar Alcasczar is offline
RGB Lunatic
Alcasczar's PC Specs
 
Join Date: Jun 2018
Location: Fairport NY
Posts: 75
POST ID # = 977113
Alcasczar Reputation: 10
Default

Add me to this list also in regards to keeping my default profile humming along when I lock my screen / during boot up etc .
Reply With Quote
  #60  
Old 10-20-2018, 03:25 AM
Piplos Piplos is offline
Registered User
Piplos's PC Specs
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 81
POST ID # = 977182
Piplos Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Alcasczar View Post
Add me to this list also in regards to keeping my default profile humming along when I lock my screen / during boot up etc .
Thanks, I've just added you to the list
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.