The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 04-16-2017, 09:37 AM
ejn1111 ejn1111 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
POST ID # = 901971
ejn1111 Reputation: 10
Default Cmd16gx4m2b3000c15 (no 15 cas)

Hi, i have the above corsair memory installed in a Asus ROG x370 board and when i run the 3000 speed profile or I try manually, it always sets the timings to 16-17-17-35 and not the 15-17-17-35 as the memory is rated. Even the profile is correct with the 15 CAS but when i check with Corsair Link or CPUid its still 16 cas.

Any help would be appreciated.
Reply With Quote


  #17  
Old 04-16-2017, 10:17 AM
emissary42's Avatar
emissary42 emissary42 is offline
Registered User
emissary42's PC Specs
 
Join Date: Aug 2013
Location: Nehr'esham
Posts: 963
POST ID # = 901972
emissary42 emissary42 Reputation: 122
Default

@ejn1111: That was explained in the C6H OC guide (PDF-Link).
Reply With Quote


  #18  
Old 04-16-2017, 04:59 PM
ejn1111 ejn1111 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
POST ID # = 901973
ejn1111 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by emissary42 View Post
@ejn1111: That was explained in the C6H OC guide (PDF-Link).
THanks, Not sure I'm following the guide completely. I'm running 1002 BIOS and see the guide was written prior? Are you saying from the guide the memory can't run at that freq and timing so it is automatically adjusting it to CAS 16? If that's the case, why is Corsair advertising that this memory is tested at the listed DDR4 3000 and 15-17-17-35?

Many thanks!
Reply With Quote


  #19  
Old 04-18-2017, 04:37 AM
brainfreeze's Avatar
brainfreeze brainfreeze is offline
Big ******* fan
brainfreeze's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Here
Posts: 15
POST ID # = 901974
brainfreeze Reputation: 10
Default

I am allso wondering about the rbg ram CMR16GX4M2C3000C15 , will it work with MSI x370 XPower Gaming Titanium/AMD Ryzen 1800x ??? (i have checked the compattible pages but sens rbg ram is quiet new it may be not listed yet)
Reply With Quote


  #20  
Old 04-19-2017, 08:06 PM
Hyncharas Hyncharas is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 106
POST ID # = 901975
Hyncharas Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by foxyone View Post
While my 16GB Vengeance kit CMK16GX4M2B3000C15 is on the validated list I'm having a lot of trouble reaching anything past 2400. The XMP profile won't post, apart from one odd time when it did, not exactly stable. With a bump to soc voltage and increased timings to cl18 I'm able to get 2666 to post but that seems to be about it. Running Ryzen 1700X with the Asus Prime x370 mobo and 0604 bios. Anyone with better experiences on this?
XMP profiles shouldn't be able to run at all with a Ryzen CPU; they are designed specifically for Intel processors. As to the clock setting, it seems to wildly depend on what motherboard you are using because, even if you have two models from the same manufacturer, they don't all run RAM the same way.

One user on YouTube, named Scar9889, said their Ryzen 1700 and a Gigabyte AB350 Gaming 3 with the F6 beta BIOS can run a pair of 8GB 3200 MHz C16 chips at 2933MHz! Another, pro streamer named Bitwit used the same board and cpu with C15 3000 MHz chips, but he doesn't mention how high he could run them at. Both of these chip-models were red LEDs, though I think we can assume they will work with their blue and white counterparts as well...

It would really help if Corsair worked with YouTube streamers to get a more complete picture of which ram chips work and which don't. These people are doing reviews, so their assistance in building a compatibility list would seem prudent.
Reply With Quote


  #21  
Old 04-20-2017, 08:47 AM
brainfreeze's Avatar
brainfreeze brainfreeze is offline
Big ******* fan
brainfreeze's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Here
Posts: 15
POST ID # = 901976
brainfreeze Reputation: 10
Sad

Quote:
Originally Posted by Hyncharas View Post
It would really help if Corsair worked with YouTube streamers to get a more complete picture of which ram chips work and which don't. These people are doing reviews, so their assistance in building a compatibility list would seem prudent.
I agree, It would actually be nice with a tutorial (i have just orderd the rbg for my msi x370 ryzen board)
So this is the third order i get it wrong just cuz i can't seem to get any answers here and i actually want to be able too use my new board/ryzen....
Reply With Quote


  #22  
Old 04-27-2017, 05:12 PM
bcavnaugh bcavnaugh is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
POST ID # = 901977
bcavnaugh Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by foxyone View Post
While my 16GB Vengeance kit CMK16GX4M2B3000C15 is on the validated list I'm having a lot of trouble reaching anything past 2400. The XMP profile won't post, apart from one odd time when it did, not exactly stable. With a bump to soc voltage and increased timings to cl18 I'm able to get 2666 to post but that seems to be about it. Running Ryzen 1700X with the Asus Prime x370 mobo and 0604 bios. Anyone with better experiences on this?
I have 4 CMK16GX4M2B3000C15(W) and cannot get passed 2133 and have 03d and 01a BSOD
I took one out same issue and now I have taken 2 out and only have 2 install on my X370 XPOWER GAMING TITANIUM MB Bios 1.4.
1800X CPU and I am now wishing I never got this CPU. What A Waste to only be able to use 16GB with the CPU and MB.
I well see if only 16GB will work but I really needed 32GB to do my work.
Reply With Quote


  #23  
Old 05-04-2017, 01:05 PM
ITAngel ITAngel is offline
Registered User
ITAngel's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 1
POST ID # = 901978
ITAngel Reputation: 10
Default

I run 16GB of 2x8 Corsair Dominator Platinum 3200MHz (CMD16GX4M2B3200C16) Version 4.24. I can only run those two chips up to 2667MHz. Hope they release an update were I can push the ram to 3200MHz. I run the rams with the ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO AM4 and AMD Ryzen 1700 processor.
Reply With Quote


  #24  
Old 05-04-2017, 01:56 PM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,154
POST ID # = 901979
red-ray Reputation: 81
Arrow there is am update due in mid May

Quote:
Originally Posted by ITAngel View Post
Hope they release an update.
AFAIK there is am update due in mid May, keep an eye on http://www.overclock.net/t/1624603/r...locking-thread
Reply With Quote


  #25  
Old 05-04-2017, 04:56 PM
Atomkinder Atomkinder is offline
Registered User
Atomkinder's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 22
POST ID # = 901988
Atomkinder Reputation: 10
Default

I've been running CMK16GX4M2B3200C16 on an Asus Prime X370-Pro at 2933MHz with no issues, and have dropped the timings to 14-14-14-34 and get a completely stable system. Will check which version I get the chance. Haven't tried pushing it to 3200 yet, mostly because I hate waiting for those five boot attempts before the defaults are restored and I view 2933 as pretty good at the moment. Bios version 0604, but it was running at 2933 under 0515 as well.

Last edited by Atomkinder; 06-18-2017 at 05:44 PM.
Reply With Quote


  #26  
Old 05-07-2017, 05:25 PM
Cobas Cobas is offline
Registered User
Cobas's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 15
POST ID # = 902342
Cobas Reputation: 10
Default

Hi folks! Seems to be that this is a proper thread for all of us lucky Ryzen owners.
Same on my side, Asus Prime x370-pro (0604 bios) and i managed to buy CMK16GX4M2B3466C16 with a good discount and guess what? Its not going above 2133 no matter what i do :(
The thing is that Ryzen actually supports up to 3600mhx ddr4 (Biostar is already posted that they are going to relese proper bios version for its support).
So i guess that as with any totally new tech (and intel latest cpu generations are not new tech at all) we just have to wait for bios updates.
I hope Asus will work on it as soon as possible...
In any case its a 2nd day im trying to find a way to make my memory to work at least on 3000 or 3200 and no luck at all :(

Last edited by Cobas; 05-07-2017 at 05:27 PM.
Reply With Quote


  #27  
Old 05-11-2017, 04:56 AM
prd0000 prd0000 is offline
Registered User
prd0000's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 2
POST ID # = 902765
prd0000 Reputation: 10
Default

Hi, I am using Ryzen 1600, and CMK16GX4M2A2666C16. According the your list, it is compatible, but no matter how I set my RAM timings, I always get an error. It is bootable, and can run most application mostly fine. But they are not stable.

Any idea on timings?

As a side note, I can run fine with CMK32GX4M2B3000C15 RAM.
Reply With Quote


  #28  
Old 05-11-2017, 07:49 AM
ewitte ewitte is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3
POST ID # = 902784
ewitte Reputation: 10
Default

I've been able to run the 32GB LED kit CMU32GX4M2C3200C16 (5.39) at 2666 CAS 14-16-16-36-T1. It ran at 14-14-14 but wasn't 100% stable. Ignore the 2.7 vcore it is really 1.38125 :D

2933 also runs but I was at CAS 18 and it wasn't 100% stable either (probably because it is at T1 and I can't change it). Hopefully with the new updates coming :)
Attached Images
File Type: jpg corsair.jpg (443.3 KB, 266 views)

Last edited by ewitte; 05-11-2017 at 07:52 AM.
Reply With Quote


  #29  
Old 05-11-2017, 09:58 AM
prd0000 prd0000 is offline
Registered User
prd0000's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 2
POST ID # = 902799
prd0000 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by ewitte View Post
I've been able to run the 32GB LED kit CMU32GX4M2C3200C16 (5.39) at 2666 CAS 14-16-16-36-T1. It ran at 14-14-14 but wasn't 100% stable. Ignore the 2.7 vcore it is really 1.38125 :D

2933 also runs but I was at CAS 18 and it wasn't 100% stable either (probably because it is at T1 and I can't change it). Hopefully with the new updates coming :)
Mine is at 2T, and it is not stable either.
Reply With Quote


  #30  
Old 05-11-2017, 09:59 AM
Hyncharas Hyncharas is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 106
POST ID # = 902800
Hyncharas Reputation: 10
Default

I'm putting together my own list of Vengeance LED/RGB chips that do (and upcoming models that should) run under Ryzen. Hopefully this will help people wanting to make use of them.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.