The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Power Supplies

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-10-2016, 03:16 PM
Gray__Fox Gray__Fox is offline
Registered User
Gray__Fox's PC Specs
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 2
POST ID # = 870842
Gray__Fox Reputation: 10
Default HX850i Not supplying the necessary power?

Hi all,
I just bought a new PSU for a new PC build I plan on doing. The HX850i.
Well to make sure everything was running fine I plugged it into my older PC It seemed to work fine enough, until I popped in a game and was getting significantly less frames, and erratic frames at that. After some searching I saw someone say they saw a similar issue on a laptop and the PSU was the issue so I decided to plug in my old PSU and see. Well the issues all disappeared again. (old one is a 1k watt).

After some looking this is what I found.

https://s18.postimg.org/jmd4ud6fd/NODE_w_Corsair.jpg
This NODE.exe is running and terminating constantly when this PSU is installed. This goes on until the computer is rebooted then starts over.

https://s17.postimg.org/4dwe1ukin/CO..._W_Corsair.jpg
The same occurred with Conhost for windows 7

neither of these issues occur with the old PSU.

https://s12.postimg.org/urdhevui5/Link_power.jpg
When I run the Corsair link it says it's running at only 150-200ish watts, and under load of a game 300watts.
Which normally wouldn't bother me except my PC stats make me think it's running significantly lower than it is supposed to. (almost 1/2).

My Q9550 CPU itself is rated at 95W.
Couple that with 4 HDD's, fans, and R9280x (at the minimum) I would assume I should be using around 400-500watts.

Soooo, Now I have a question.
Is the PSU bad?
OR
Is the PSU just not compatible with my older parts (for whatever crazy reason) and that's the issue I'm running into? And with the new parts everything will work fine?

Last edited by Gray__Fox; 09-11-2016 at 05:40 PM.


  #2  
Old 09-11-2016, 05:43 PM
Gray__Fox Gray__Fox is offline
Registered User
Gray__Fox's PC Specs
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 2
POST ID # = 870994
Gray__Fox Reputation: 10
Default

I came back to let delete this thread but since I can't I'll just update it.

I have a security program that recently had an update with a lot of issues, it updated just before I put the PSU in, the PSU was not the problem after all just pure coincidence it all happened the same day.


Closed Thread

Tags
corsair, hx850i, issue, low power, problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.