The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #46  
Old 08-28-2016, 12:19 AM
IcEWoLF IcEWoLF is offline
Registered User
IcEWoLF's PC Specs
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 114
POST ID # = 869140
IcEWoLF Reputation: 10
Default

Sounds like Corsair QC is not that great on memory.
Reply With Quote


  #47  
Old 08-28-2016, 01:02 PM
Oggela Oggela is offline
Registered User
Oggela's PC Specs
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 6
POST ID # = 869224
Oggela Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Black Pearl View Post
Hi BonorBound, babovand, Qqu, supertt, and Oggela

We apologize for the trouble you have with your RAM, we are currently investigating the cause of no boot on these motherboards. Can you let me the BIOS revision of your board?

Thank you.
Hello,

Asus Strix X99 Gaming, board revision 1.00 and BIOS version 0801

Last edited by Oggela; 08-28-2016 at 01:04 PM.
Reply With Quote


  #48  
Old 08-29-2016, 05:17 PM
Corsair Black Pearl's Avatar
Corsair Black Pearl Corsair Black Pearl is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2013
Location: Corsair
Posts: 37
POST ID # = 869404
Corsair Black Pearl Reputation: 10
Default

Thank you all for the help. I realized I missed a few of you mentioned about this issue in the earlier post, please forgive me. I will pass BIOS information to our team, this will assist them in narrowing down trouble platforms. Vengeance LED uses premium components and goes through the same QC process as other product lines, so it is very likely that no boot is caused by certain hardware combination. I am confident that we will be able to replicate issue and provide solution shortly.
Reply With Quote


  #49  
Old 08-29-2016, 08:04 PM
s5drew s5drew is offline
Registered User
s5drew's PC Specs
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 26
POST ID # = 869412
s5drew Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Black Pearl View Post
Thank you all for the help. I realized I missed a few of you mentioned about this issue in the earlier post, please forgive me. I will pass BIOS information to our team, this will assist them in narrowing down trouble platforms. Vengeance LED uses premium components and goes through the same QC process as other product lines, so it is very likely that no boot is caused by certain hardware combination. I am confident that we will be able to replicate issue and provide solution shortly.
If you need any assisting on the root cause of the failures, please let me know I am willing to help. I will be seriously bummed if I can't use the LED sticks with my motherboard. It really makes my system give it that cherry on top!
Reply With Quote


  #50  
Old 08-30-2016, 06:31 AM
supertt supertt is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 6
POST ID # = 869433
supertt Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Black Pearl View Post
Hi BonorBound, babovand, Qqu, supertt, and Oggela

We apologize for the trouble you have with your RAM, we are currently investigating the cause of no boot on these motherboards. Can you let me the BIOS revision of your board?

Thank you.
Hi Black Pearl

Firstly, I was using gigabyte GA-X99-Phoenix SLI*(rev.*1.0) BIOS at F4, when my sencond stick died. I replaced mobo to GA-X99-Designare EX (rev. 1.0) BIOS at F3. unfortunately thrid stick died too in one week later.
Reply With Quote


  #51  
Old 08-30-2016, 08:36 AM
HonorBound HonorBound is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 15
POST ID # = 869446
HonorBound Reputation: 10
Default

Also had issues with the new X99 boards from gigabyte with this memory. Had vengeance led sticks die in both x99 ultra gaming and the x99 designare ex
Reply With Quote


  #52  
Old 08-30-2016, 09:09 AM
babovand babovand is offline
Registered User
babovand's PC Specs
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 14
POST ID # = 869450
babovand Reputation: 10
Default

I just tried my RAM-sticks in my friends ASrock Fatal1ty X99 board. Same as before 16GB out of 32GB showing up in BIOS and Windows. All LED working this time on all sticks. CPU-Z is is detecting all sticks. BIOS is not.

2 sticks somehow got fried.
Reply With Quote


  #53  
Old 08-30-2016, 01:42 PM
s5drew s5drew is offline
Registered User
s5drew's PC Specs
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 26
POST ID # = 869508
s5drew Reputation: 10
Default

well this escalated quickly....thats a lot of people. Corsair just needs to admit there are some bad modules.
Reply With Quote


  #54  
Old 09-02-2016, 07:26 AM
Sohco Sohco is offline
Registered User
Sohco's PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 13
POST ID # = 869789
Sohco Reputation: 10
Default

Well.....my first 8gb stick ( 32gb quad kit ) that was the first to start their "slow pulse death spiral" just stopped working. Boots fine, for now, on the other 3 but as soon as the 4th stick is added it will no longer boot.
Reply With Quote


  #55  
Old 09-05-2016, 07:26 PM
Sohco Sohco is offline
Registered User
Sohco's PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 13
POST ID # = 870303
Sohco Reputation: 10
Default

Update: Two sticks have now died and the third of the four was just starting to do the slow pulse LED light spiral of death. Since it is within the return window for Newegg, Corsair has instructed me to go that route. Fortunately for me, I have a few spare sticks I can install until I receive the new kit. I am really hoping that is all it is and the new ones are better.
Reply With Quote


  #56  
Old 09-06-2016, 07:07 AM
supertt supertt is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 6
POST ID # = 870343
supertt Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Sohco View Post
Update: Two sticks have now died and the third of the four was just starting to do the slow pulse LED light spiral of death. Since it is within the return window for Newegg, Corsair has instructed me to go that route. Fortunately for me, I have a few spare sticks I can install until I receive the new kit. I am really hoping that is all it is and the new ones are better.
I stoped using rest of these ram and waitting for corsair investigation
Reply With Quote


  #57  
Old 09-06-2016, 01:34 PM
s5drew s5drew is offline
Registered User
s5drew's PC Specs
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 26
POST ID # = 870390
s5drew Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by supertt View Post
I stoped using rest of these ram and waitting for corsair investigation
yeah goodluck with that wait...they will probably never get back to us.
Reply With Quote


  #58  
Old 09-07-2016, 08:05 AM
Sohco Sohco is offline
Registered User
Sohco's PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 13
POST ID # = 870479
Sohco Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by s5drew View Post
yeah goodluck with that wait...they will probably never get back to us.
Possibly true ....

I spoke to Corsair tech support last week and was told that they are unaware of any issues with the RAM. His continued response was that "Well there are bound to be a few bad sticks in every product line they have". I also asked if he (they) were aware of all of the posts on the forums regarding the issues with this RAM. His response was that "people will only post about negative experiences and not positive ones"

I am not very hopeful that any issues will be resolved any time soon.....
Reply With Quote


  #59  
Old 09-13-2016, 02:44 AM
s5drew s5drew is offline
Registered User
s5drew's PC Specs
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 26
POST ID # = 871125
s5drew Reputation: 10
Default

It is with great sadness to say ....3 sticks have now died, running on 8gb of RAM here...pretty sad.
Reply With Quote


  #60  
Old 09-14-2016, 02:13 AM
Qqu Qqu is offline
Registered User
Qqu's PC Specs
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 102
POST ID # = 871234
Qqu Reputation: 10
Angry

Quote:
Originally Posted by s5drew View Post
It is with great sadness to say ....3 sticks have now died, running on 8gb of RAM here...pretty sad.
You haven't RMA'd those yet? I am having to RMA 2 kits, 1 kit has a dead stick and the other, has a slow LED and if that stick is in, the XMP sets timings to 15-23-24-65.... I can't catch a break with this build....

Asus RVE10 had a dead lan port, returned for exchange to Newegg, out of stock.... who knows when I will see one now although they refunded me so I can try a different board if it is taking to long...

2 bad memory kits and the worst part is, two 4x8gb kits played nicely together so who knows if the replacements will work together or not...... With my luck, I am going to say no and it's anyone's guess if those LEDs will work properly....lol

EVGA has a hardware issue with their 1080 FTWs going black screen and fans spooling to 100% and you guessed it, I have 2 of them although, I haven't had that problem with mine so hopefully, I missed that batch....

My first Intel 6850k was DOA if you can believe it, Sound Blaster Zx defective right channel....

As you can imagine, I am very frustrated right now... haven't had this much trouble ever and I have put more rigs together than I can count starting with my first in 1998.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.