The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-18-2019, 04:10 AM
Badgerslayer7 Badgerslayer7 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 3
POST ID # = 1004883
Badgerslayer7 Reputation: 10
Default Commander pro and silent wings 3 pwm

Hello. I was thinking about getting some silent wings 3 for a new build I’m doing and was going to connect them via a commander pro. I have read on the Corsair forums that there might be a compatibility issue with these and just wanted to know if anybody had this set up running and that the issue had been fixed. Any help would be much appreciated.
Reply With Quote


  #2  
Old 05-18-2019, 07:58 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 8,256
POST ID # = 1004891
c-attack c-attack Reputation: 103
Default

There has been no change as far as I am aware. This is a hardware issue, so not something that can be taken care of in an update and I suspect there would be some discussion over who needs to make the fix. This affects the PWM models only, including high speed. The DC models work just fine. If you really like SW3, I would suggest getting the DC variant. Until recently, I had been running them from my C-Pro for a long time without any issues. The problem is strictly PWM signal related.
Reply With Quote


  #3  
Old 05-18-2019, 04:18 PM
Badgerslayer7 Badgerslayer7 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 3
POST ID # = 1004922
Badgerslayer7 Reputation: 10
Default

Ok great stuff thanks for your help. Do you know the difference between the ml pros 140mm and the the ml premium 140mm twin pack? Can’t see any difference in them apart from price and colour.
Reply With Quote


  #4  
Old 05-18-2019, 07:03 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 8,256
POST ID # = 1004931
c-attack c-attack Reputation: 103
Default

The twin pack is a grey blade with no corner pads. The ML140 Pro is all black (or translucent blades on the LED version) and of course has the corner padding. The other thing worth noting is the motor on the twin pack version has a different current draw (0.259A) than the Pro Black (0.202A). While the actual amperage is irrelevant and fairly low, it does suggest the motor on the twin pack version is not the same as the Pro.

Coincidentally, I just finished rotating my HDs out and ML-RGB fans in. I have not run them on current configuration and realized I was 2 MLs short of the 9 I needed. Easy enough to use any my other non-RGB ML fans on the bottom radiator. I had the choice of the ML Pro, ML Pro LED White, and the twin pack. I freely admit being hyper critical about fan tone and sound in general, but in free air testing before I made the switch, the ML twin pack version had a noticeably coarser tone than either of my Pro models. Once again, I don't think it is the same motor and that is not surprising. Deleting a pair of rubber corners and black paint is not going to get you a 50% reduction in production costs.

If you are in the US, you might consider a refurbished ML from Amazon. Selling for $15 or about half price of a new model. Significant savings if loading up.
Reply With Quote


  #5  
Old 05-20-2019, 05:29 AM
Badgerslayer7 Badgerslayer7 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 3
POST ID # = 1005077
Badgerslayer7 Reputation: 10
Default

Ok thanks for your help going to with the black ml pros. You’ve put me off the twin pack.��
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.