The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (http://www.asktheramguy.com/forums/index.php)
-   Corsair Link (http://www.asktheramguy.com/forums/forumdisplay.php?f=209)
-   -   CLCP - Wrong Ryzen 2700x temp (http://www.asktheramguy.com/forums/showthread.php?t=177005)

ytzelf 04-19-2018 03:00 PM

CLCP - Wrong Ryzen 2700x temp
 
Hi everyone,

I just bought a 2700x and it seems that CL cannot read temp correctly (latest version of both CL and CLCP firmware).

Cf screenshot
https://i.imgur.com/chQJucZ.png

Anyone got the same issue? There's a +-50C offset !! Completely screws with my fan curves..

gamingking3 04-20-2018 12:12 AM

Let me know how it work out i am planning on buying it for my crosshair v1 extreme x370

DevBiker 04-20-2018 12:32 AM

It's because the Ryzen 2's are new. It's being worked.

ytzelf 04-20-2018 03:55 AM

Quote:

Originally Posted by DevBiker (Post 951206)
It's because the Ryzen 2's are new. It's being worked.

Any source for this? I mean it's a pretty substantial bug so I guess they'll get into it fast but any insider insight would be welcome.

DevBiker 04-20-2018 08:20 AM

Quote:

Originally Posted by ytzelf (Post 951219)
Any source for this? I mean it's a pretty substantial bug so I guess they'll get into it fast but any insider insight would be welcome.

Source for? Saying that it's being worked?

First, it's an issue with CPUID ... may even be fixed on the next drop. That part ... I'm not sure.

Second, I reported it to Corsair's PM and he said they'd get on it.

rzn6jw 04-20-2018 07:05 PM

1 Attachment(s)
I've got the same thing. Link shows 193.3F CPUID & HWMonitor shows the same thing. Fans are running turbo.

Switched back to the 1800X so my PC would stop rocking.

stmtb 04-23-2018 06:28 PM

1 Attachment(s)
I got the same problem on my completely new rig with preinstalled Corsair Link. The rig was planned, build and checked by a professional from a big hardware distributor, so no hardware issues or incompatibilities I guess. I hope the software just needs a update.

Corsair Link:
CPU package: ~70-90C
Cooling liquid (Corsair h115i Pro, fans on performance): ~28C
...

The values from AMD Ryzen Master are more interesting though:
CPU temperature 25-45C

After a short 1h gaming sesh (older game) the liquid temperature climbed to 29C with the CPU temp staying at ~40C. So the system just works fine I think.

krypto1300 04-24-2018 06:59 PM

1 Attachment(s)
I have the same problem after installing my Ryzen 7 2700X. I just made a custom profile and created a custom fan curve off of my VRM temps instead of the CPU. It works quite well! Take a look at the pic.

When a fix comes out I'll just go back to a fan curve off of the CPU.

DevBiker 04-24-2018 11:33 PM

Quote:

Originally Posted by krypto1300 (Post 951871)
I have the same problem after installing my Ryzen 7 2700X. I just made a custom profile and created a custom fan curve off of my VRM temps instead of the CPU. It works quite well! Take a look at the pic.

When a fix comes out I'll just go back to a fan curve off of the CPU.

For a cooler, your fan curve should be based on the coolant temperature, not CPU, VRM or anything else.

krypto1300 04-25-2018 03:26 AM

Quote:

Originally Posted by DevBiker (Post 951902)
For a cooler, your fan curve should be based on the coolant temperature, not CPU, VRM or anything else.

Would that be the H80i V2 in my case?

Cause it's not working like it used to when I had my 1700. It used to spin up and down. Now it just stays put. So that's why I made the profile to off of the VRM temps until a fix comes out.

DevBiker 04-25-2018 08:13 AM

Quote:

Originally Posted by krypto1300 (Post 951914)
Would that be the H80i V2 in my case?

Cause it's not working like it used to when I had my 1700. It used to spin up and down. Now it just stays put. So that's why I made the profile to off of the VRM temps until a fix comes out.

Yes, that would be the H80i V2 in your case. All of the default curves are based on that as well.
Not sure that a "fix" needs to come out; if the fan curve is based on your coolant temperature and your coolant temperature isn't moving very much ... they they won't spin up and down. Fans spinning up and down rapidly is typically a sign that the fan curve is based on CPU temperature (which is quite spiky).

krypto1300 04-25-2018 11:24 AM

Quote:

Originally Posted by DevBiker (Post 951931)
Yes, that would be the H80i V2 in your case. All of the default curves are based on that as well.
Not sure that a "fix" needs to come out; if the fan curve is based on your coolant temperature and your coolant temperature isn't moving very much ... they they won't spin up and down. Fans spinning up and down rapidly is typically a sign that the fan curve is based on CPU temperature (which is quite spiky).

Cool, Thanks. At least they could fix the high CPU temp bug.

I'll put it back at default and monitor it.

Tristis Oris 05-05-2018 01:07 PM

so still now updates?
same problem with ryzen 2600 on x470 MB.

Dave65 05-17-2018 09:54 PM

Quote:

Originally Posted by ytzelf (Post 951138)
Hi everyone,

I just bought a 2700x and it seems that CL cannot read temp correctly (latest version of both CL and CLCP firmware).

Cf screenshot
https://i.imgur.com/chQJucZ.png

Anyone got the same issue? There's a +-50C offset !! Completely screws with my fan curves..

Same here with 2700x.

^ikki 05-21-2018 05:09 AM

I can confirm this too. I hope this will get fixed soon


All times are GMT -4. The time now is 05:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.