The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (http://www.asktheramguy.com/forums/index.php)
-   Audio (http://www.asktheramguy.com/forums/forumdisplay.php?f=207)
-   -   Void Pro Wireless sidetone stays muted after unmuting mic (http://www.asktheramguy.com/forums/showthread.php?t=174941)

jdoggo 02-18-2018 06:21 PM

Void Pro Wireless sidetone stays muted after unmuting mic
 
I bought the Void Pro RGB Wireless when it came out last year.
Been using the sidetone option in CUE on 50% since then without much trouble.

However, since CUE version 2.22.83, when I mute and unmute my mic (either by tilting the mic up, or pressing the button on the side), the sidetone sometimes does no longer unmute.

To fix this, I have to manually go into the CUE, and adjust the sidetone setting slightly (the sidetone setting isn't shown as muted, however the headset acts like it's muted) - once adjusted, the sidetone works again.

Has anyone been having the same issue?


I have filed a ticket through the support site with this issue already, but would like to hear from users with the same issue. I don't think this is a hardware issue, as it appeared with version 2.22.83.

Installing the latest version of CUE (2.23.40) did not fix the issue unfortunately.

Toasted 02-19-2018 06:35 AM

This is a known issue with the current version of CUE.

jdoggo 02-19-2018 12:37 PM

Thanks for the reply!

I've been looking around the Corsair forum and support pages for known bugs. But couldn't find anything related to that.

Is there a list for known bugs somewhere?

Toasted 02-20-2018 07:42 AM

Unfortunately no, As far as i am aware it is was only discovered a couple of days ago.

papagush 03-01-2018 04:14 PM

I was having the same problem with my unit after the most recent software update. Corsair technical support deemed it to be a hardware issue with my unit and replaced it, which did not fix the problem. I have fixed the problem by rolling back my CUE to version 2.16.87.

The link to that version can be found in this thread: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=138472

doesnotcompute 04-07-2018 02:29 PM

Soooo still not fixed? Bummer this hasn't been addressed yet.

Corsair Nick 04-11-2018 05:52 PM

A fix has not been implemented yet, but is still being worked on. It does take some time for testing and validation of any software/firmware fix, but we'll let you know once its available.

Araxiel 05-28-2018 10:56 AM

I have the exact same issue, it was working perfectly and it's been down for 3 weeks now. I've rolled back, reinstalled countless times and nothing seems to fix it. After talking to support their solution was to send the headphones back to them to get a replacement BUT it will be as expensive as buying a new one. I am sure it's not a hardware issue and reading this post gave me hope.

When are we getting a fix for this? it's been 3 weeks for me and I've had these headphones for 5 weeks.

I absolutely love corsair products but this is horrible when you are a gamer in a game that communication is key to win.

Please .... PLEASE fix this

nathan.geffers 06-26-2018 09:43 PM

I'm having the same issue and have been for months. I pulled down 2.21.67 and it's been working fine for a couple of weeks. But now it fails to do side tone whenever CUE is running. It will play the nasty default windows side tone if I kill CUE, but as soon as I restart CUE the side tone is muted again. This is a core feature of the headset and should be supported. I'm very disappointed that it has not been fixed after all this time.

LewsTherinTelmn 06-28-2018 05:58 PM

Its possible to work around the need to open Cue (i'm using iCue on a non-pro) by holding down the mute button twice (once to mute sidetone, again to unmute).

Corsair Calico Jack 07-03-2018 02:48 PM

Hi Guys,

We are still working on this at this time. I know the wait can be unbearable, but please be patient. Also, please note that Windows has it's own Sidetone setting: https://www.plantronics.com/no/no/su...-7-Vista&t=&k=

You can use this if you wish without the software as you wait if it is very important to you. Meanwhile, we will continue on development of a fix.

papagush 07-20-2018 09:00 PM

Are there any updates on this issue?

I just purchased some additional Corsair peripherals (mouse, keyboard, mouse pad) and I was hoping to be able to have all of the RGBs in sync with each other. Unfortunately, with the archived version of the software that I was using two of the devices' RGB's shut off when I opened CUE. So I opted to try the most recent version of the software, which got all of my lighting working correctly, but then this sidetone issue re-emerged for me.

Fortunately I'm able to just close CUE to restore my sidetone functionality, but now my RGB's are a little obnoxious.

DevBiker 07-21-2018 12:30 AM

Not yet.

What I've found works is to hold the mute button (turn sidetone off), release and then hold again (turn sidetone on). Turning Sidetone off and then back on in iCue also works but that's not always convenient.

Also, it happens less frequently if you mute using the button vs. raising the boom.

Maxweisen 07-30-2018 11:41 PM

Quote:

Originally Posted by Corsair Nick (Post 949767)
A fix has not been implemented yet, but is still being worked on. It does take some time for testing and validation of any software/firmware fix, but we'll let you know once its available.

Still no fix on this? Seems like it isn't going well. Or has this been forgotten?

papagush 08-06-2018 07:14 PM

Is there any update to be reported on the status of this issue?


All times are GMT -4. The time now is 02:34 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.