The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Customer Service > Warranty Questions

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-28-2007, 06:33 PM
CorsairFred CorsairFred is offline
Registered User
CorsairFred's PC Specs
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
POST ID # = 285253
CorsairFred Reputation: 10
Unhappy problem with CM2X1024-5400C4

I have a pair of Corsair XMS2 DDR667 modules (CM2X1024-5400C4, XMS5402v6.3, 0617053-4, 1024MB, 675MHz, 4.4.4.12) and I can't get them to work on my Asus P5N E SLI.

If I use only the first module, it works perfectly in every of the four slots! Memtest doesn't report any errors.

However if I try the second module, the computer does not even show the BIOS screen. The fans move and the hard disks spin up, but after a few seconds I get a very annoying beep that does not end. I tried to put the second module in all available ram slots - without success.

I get the same symptoms if I put both modules in the slots (tried every possible combination at least twice).

After a BIOS update to the latest version and some tweaks (memory timings, LDT factor) the seconds module still refuses to run.

Then I tried the module in a completely different PC, and it did not boot either. Just a blank screen, nothing more. Tried another slot, still no luck.

After that I tried the module again in all four slots in my own PC, still doesn't work. No BIOS screen - just that annoying, neverending beep.

Then I tried the first module. It still works flawlessly. I'm out of ideas. What shall I do? Is there a BIOS option or some other secret I do not know?

Do I RMA both modules, or only the one that does not work? If I RMA only one, will I be able to use the RMA'd one with the working one in DualChannel? If I RMA both, shall I mark the one I consider defect?

Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2007, 06:35 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,304
POST ID # = 285255
RAM GUY Reputation: 10
Default

Yes let's get them replaced, please use the On Line RMA Request Form and we will be happy to replace them or it.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-09-2007, 12:35 PM
CorsairFred CorsairFred is offline
Registered User
CorsairFred's PC Specs
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
POST ID # = 286594
CorsairFred Reputation: 10
Default

Just curious: has my RAM arrived yet?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-09-2007, 01:08 PM
Wired's Avatar
Wired Wired is offline
Administrator
Wired's PC Specs
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 31,985
POST ID # = 286599
Wired Reputation: 16
Default

More info is needed. Please post your RMA number, and shipping tracking number if you have it.
__________________
No, I don't work for Corsair
...you need to flow like a river...
Forum Rules
Admin of this forum / webdesignforums.net / Petri's IT Forum / The Corsair Memory Steam Group
Founder/Creator/Admin of ZE SECRET PROJECT (Coming Soon)
Reply With Quote
  #5  
Old 03-09-2007, 07:13 PM
CorsairFred CorsairFred is offline
Registered User
CorsairFred's PC Specs
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
POST ID # = 286651
CorsairFred Reputation: 10
Default

My RMA number is R235144
shipping number is RR 9769 7644 4DE
Reply With Quote
  #6  
Old 03-09-2007, 07:52 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,304
POST ID # = 286657
RAM GUY Reputation: 10
Default

I am sorry but its not in process as of yet!
Reply With Quote
  #7  
Old 03-12-2007, 10:09 AM
CorsairFred CorsairFred is offline
Registered User
CorsairFred's PC Specs
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
POST ID # = 286900
CorsairFred Reputation: 10
Default

Has it arrived today? (Sent it last monday)
Reply With Quote
  #8  
Old 03-12-2007, 02:11 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,304
POST ID # = 286951
RAM GUY Reputation: 10
Default

No I am sorry its not in process yet!
Reply With Quote
  #9  
Old 03-15-2007, 09:00 AM
CorsairFred CorsairFred is offline
Registered User
CorsairFred's PC Specs
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
POST ID # = 287445
CorsairFred Reputation: 10
Default

It's been 10 days since I sent the RAM from Germany. How long does it normally take to arrive?
Reply With Quote
  #10  
Old 03-15-2007, 05:58 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,304
POST ID # = 287519
RAM GUY Reputation: 10
Default

Please contact our customer service at http://www.corsair.com/en-us/company/contact and dial "0" or email rma@corsairmemory.com for RMA status.
Reply With Quote
  #11  
Old 03-21-2007, 01:21 PM
CorsairFred CorsairFred is offline
Registered User
CorsairFred's PC Specs
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
POST ID # = 288274
CorsairFred Reputation: 10
Default

The replacement arrived today. Finally no more annoying beeps :)

I have a question though: when I set the memory voltage to auto, I get a memtest error. When I set to 2.0V, everything is fine (three memtest passes without errors). I would just like to know if this is normal (the RAM is specified as 1.9V isn't it?).

Thanks for all your help, RAM GUY!
Reply With Quote
  #12  
Old 03-21-2007, 02:35 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,304
POST ID # = 288290
RAM GUY Reputation: 10
Default

Yes but with some MB's a bit more Voltage is needed and 2.0-2.1 Volts would be suggested with that MB you have listed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.