The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-30-2009, 01:39 AM
play4god play4god is offline
Registered User
play4god's PC Specs
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
POST ID # = 402816
play4god Reputation: 10
Confused ASUS P5N-D and TWIN2X4096-6400C5

Hi, all...

This is a cry for help. :) I have built a new machine with this board, and an Intel Quad Core 2.33 GHz with the memory listed in the title above.

I've tried all of the memory (5-5-5-18-2T, with 1.8 and 1.9 volt settings from the data sheet). I've even bought a second pair and tried them (ultimately, I'd like to use all 8 GB).

Running memtest right now. No errors at 67% passrate so far.

The system just hangs at random places, and I do have the latest BIOS.

Should this board work with this memory? Compatible memory *almost* lists my model number: TWIN2X4096-6400C5DHX (note the DHX).

I've tried replacing the video card, CPU (with an Intel Dual Core), and even replacing the motherboard. Actually, I even installed XP Pro (32-bit) and still - random hangs. I'm using a 550 W new power supply. Is that enough?

My goal is to: Run 8 GB on Vista x64. Can this be one with this combination?

At a loss and confused... And hopeful for some help... Sorry for so many embedded questions...

Last edited by play4god; 05-30-2009 at 01:44 AM. Reason: Added info.
Reply With Quote


  #2  
Old 01-20-2010, 07:54 AM
ldragon70 ldragon70 is offline
Registered User
ldragon70's PC Specs
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
POST ID # = 435893
ldragon70 Reputation: 10
Default P5N-d with twin2x4096-6400c5 g

I have the same set up as you do and I get lock up all the time when playing online games that why I'm here looking for help too. I ran memtest until it was done testing and said they passed it took all most 2:30 to 3 hours to runa full memtest. I will keep an eye on what they tell you to do here too.
Reply With Quote


  #3  
Old 01-20-2010, 03:35 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,270
POST ID # = 435954
RAM GUY Reputation: 10
Default

When using 2 TWIN sets together, it is possible that you could run into a limitation on the chipset. I would recommend you run the ram at 5-5-5-18 1.9v and try setting the memory speed to 667MHz and see if it still gives you lockups/crashes. Please also let us know if memtest passes or fails.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #4  
Old 01-20-2010, 03:49 PM
Yellowbeard's Avatar
Yellowbeard Yellowbeard is offline
Banned
 
Join Date: Oct 2002
Location: Atlanta,GA, USA.
Posts: 11,531
POST ID # = 435959
Yellowbeard Reputation: 46
Default

Quote:
Originally Posted by ldragon70 View Post
I have the same set up as you do and I get lock up all the time when playing online games that why I'm here looking for help too. I ran memtest until it was done testing and said they passed it took all most 2:30 to 3 hours to runa full memtest. I will keep an eye on what they tell you to do here too.
Please note that you are posting in a thread that is about 8 months old. While there is nothing wrong with this, it may confuse your issue more than it will help. Please post your Memtest updates in your own thread so that we can be sure to focus on your issue.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.