The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-18-2019, 08:08 PM
Hzn Hzn is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
POST ID # = 994787
Hzn Reputation: 10
Default 1000D + Commander + HD120 issue

Hi,

I have a weird problem with my HD120 fans, depending on how I order them on the fan hub, some are either working as intended or they have a different behavior : they are flickering (all led on the fan), if I set a static color to blue for example, 2 fans will be blue and the other two will flicker in rainbow, not responding.
Another possibility, all the fans are blue, but some leds on the fans 3 & 4 are incorrect (violet/white/orange/red ... instead of blue)

My basic setup is 1 2 3 4 (top to bottom), with this setup 3 & 4 will flicker, if I switch 4 and 1, all the 4 fans may flicker and will not respond to any configuration OR the fan 4 will work correctly and not the fan 1...

I have 8 HD120 to cover the front of my case (1000D), I'm using the 1000D Commander + another Corsair Commander, the second Corsair Commander is used to handle the 2 Fan hubs.

CC LED1 < Hub1 < 1 5 > Hub2 > CC LED2
CC LED1 < Hub1 < 2 6 > Hub2 > CC LED2
CC LED1 < Hub1 < 3 7 > Hub2 > CC LED2
CC LED1 < Hub1 < 4 8 > Hub2 > CC LED2


My left side is perfectly working, the right side is the one causing me troubles.
I've tried to switch the right configuration with the left configuration, the fans on the right side will still bug but not on the left side...

So I just don't know where is the problem, because depending on the way the fans are setup they will bug or work correctly.

I've also tried to test with the 1000D Commander instead of the other one, same issue, left good and right no.

I'm so desperate I even tried to change all the cables (even sata power to a different rail) without any change.

If it's not the fans, not the hub or the Commander, where the f*** the problem is coming from ?


If anyone have a clue or can recommend any other tests, I would really appreciate it.

Last edited by Hzn; 02-18-2019 at 08:11 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 02-18-2019, 10:07 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,350
POST ID # = 994805
DevBiker Reputation: 83
Default

It's likely one of the fans. The fans operate in series (like Christmas lights) so one bad fan can wreck the entire chain.
Here's what you do.
Start with 1 fan that's working. Put it in port 1 in the fan hub. Does it work? Yes? Put it in port 2.
Then take one fan at a time on port 1. Does that fan work? Does the next fan work? Yes? That's a good fan.
When you are done, take a KNOWN GOOD fan and put it in port 2. Put your first fan in port 1.
It's tedious but it's better than guess work. It helps to label the fans too.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 02-19-2019, 10:41 AM
Hzn Hzn is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
POST ID # = 994861
Hzn Reputation: 10
Default

Damn you're right.

The only thing to know is that a "cold" fan may work without any issues for 20/40 sec, so after each permutation you need to wait more or less 1 min to see if the fan is defective.

Out of 9 fans, 2 are defectives, I suppose there is no way to fix those fans, so returning a box of 3 seems to be the only solution.

Thanks DevBiker for the help!
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.