The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-12-2019, 04:14 PM
nutsman nutsman is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 6
POST ID # = 993897
nutsman Reputation: 10
Exclamation K70 RGB MK2 LP hang up

Hello all,
i need some help with my brand new K70 RGB MK2 LP.
The keyboard is setup since a few hours and i getting sporadic hang ups.... in 1-2 hours window.
The last FW 3.24 is used. The key A-Z still working, but the RGB effects stop and for exampe the Win Key locker on top is out of service.

The iCUE tray icon shows a warning sign!




I did a restart of iCUE service via the software --> no change
I close the iCUE app in sys tray and restart --> no change
I need to unplug the K70 and reconnect --> works again.

Code:
2019-02-12T20:44:15 I cue.devices.nxp: Buffer write, 1. failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995
2019-02-12T20:44:15 I cue.devices.nxp: Buffer write, 2. failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:15 I cue.devices.nxp: Buffer write, 2. failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995
2019-02-12T20:44:15 I cue.devices.nxp: Buffer write, 1. failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:15 I cue.devices.nxp: Buffer write, 1. failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995
2019-02-12T20:44:15 I cue.devices.nxp: Buffer write, 2. failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:15 I cue.devices.nxp: Buffer write, 2. failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995

2019-02-12T20:44:26 I cue.devices: Begin attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_01#9&3b878140&0&0000#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status b= 0
2019-02-12T20:44:26 I cue.devices: End attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_01#9&3b878140&0&0000#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status a= 0
2019-02-12T20:44:26 I cue.devices: Created new device"K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55); ready:false
2019-02-12T20:44:26 I cue.devices: Begin attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col02#9&296bacf0&0&0001#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status b= 0
2019-02-12T20:44:26 I cue.devices: End attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col02#9&296bacf0&0&0001#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status a= 0
2019-02-12T20:44:26 I cue.devices: Begin attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col03#9&296bacf0&0&0002#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status b= 0
2019-02-12T20:44:26 I cue.devices: End attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col03#9&296bacf0&0&0002#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status a= 0
2019-02-12T20:44:26 I cue.devices: Begin attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col04#9&296bacf0&0&0003#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status b= 0
2019-02-12T20:44:26 I cue.devices: End attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col04#9&296bacf0&0&0003#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status a= 1
2019-02-12T20:44:26 I cue.devices: Initializing "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55)

2019-02-12T20:44:26 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:26 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Initializing K70 RGB MK.2 LP : spent all tries on getDeviceInfo().
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Initializing  K70 RGB MK.2 LP : failed to read proto version.
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995
2019-02-12T20:44:27 I cue.devices: Initialized false "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55)
2019-02-12T20:44:28 I cue.devices: Device object failed to initialize, so it won't be registered with application susbystems. K70 RGB MK.2 LP.
2019-02-12T20:44:28 I cue.session: Connected changed to true
2019-02-12T20:44:28 C cue.devices.manifest: Cannot find path for manifest key (vid=1b1c, pid=3)
2019-02-12T20:44:28 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:28 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995
2019-02-12T20:44:28 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed.  request timed out for K70 RGB MK.2 LP
2019-02-12T20:44:28 I cue.devices.nxp: Get device info prepare failed. Device: "K70 RGB MK.2 LP" , Execution result = 0 , result = false , platform error code = 995

2019-02-12T20:45:03 I cue.hid_device_detector: Device: "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col04#9&296bacf0&0&0003#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" removed.
2019-02-12T20:45:03 W cue.devices: Device "K70 RGB MK.2 LP" worker thread has stopped

2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: Begin attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_01#9&3b878140&0&0000#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status b= 0
2019-02-12T20:45:12 I cue.hid_device_detector: Device: "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col03#9&296bacf0&0&0002#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" opened.
2019-02-12T20:45:12 I cue.hid_device_detector: Device: "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col04#9&296bacf0&0&0003#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" opened.
2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: End attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_01#9&3b878140&0&0000#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status a= 0
2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: Created new device"K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55); ready:false
2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: Begin attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col02#9&296bacf0&0&0001#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status b= 0
2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: End attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col02#9&296bacf0&0&0001#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status a= 0
2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: Begin attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col03#9&296bacf0&0&0002#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status b= 0
2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: End attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col03#9&296bacf0&0&0002#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status a= 0
2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: Begin attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col04#9&296bacf0&0&0003#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status b= 0
2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: End attaching to "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55) "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col04#9&296bacf0&0&0003#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}" status a= 1
2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: Initializing "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55)
2019-02-12T20:45:12 C cue.hid_device_detector: Failed to open device: "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col05#9&296bacf0&0&0004#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}"
2019-02-12T20:45:12 C cue.hid_device_detector: Failed to open device: "\\\\?\\hid#vid_1b1c&pid_1b55&mi_00&col01#9&296bacf0&0&0000#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}"
2019-02-12T20:45:12 I cue.hid_device_detector: Mark all tasks as finished.
2019-02-12T20:45:12 I cue.devices: Initialized true "K70 RGB MK.2 LP" (vid=1b1c, pid=1b55)
2019-02-12T20:45:12 C cue.devices: Unknown command in NxpPhysicalHidDevice: 56
2019-02-12T20:45:13 I cue.lightings.direct_player: Started lighting worker in 0x2cfc
2019-02-12T20:45:13 I cue.devices: Device insertion processing complete for K70 RGB MK.2 LP (vid=1b1c, pid=1b55)
Here is a logfile from iCUE can somebody assist me please?!
Attached Images
File Type: jpg 2019-02-12_222649.jpg (1.6 KB, 200 views)
File Type: jpg 2019-02-12_222449.jpg (22.8 KB, 192 views)

Last edited by nutsman; 02-12-2019 at 05:35 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 02-13-2019, 01:39 AM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 305
POST ID # = 993985
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

sounds like the USB is going idle.

turn off USB selective suspend: https://www.windowscentral.com/how-p...ng-usb-devices

If that does not work, try turning down your keyboard's polling rate in iCUE's Settings options.
Reply With Quote


  #3  
Old 02-13-2019, 12:10 PM
nutsman nutsman is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 6
POST ID # = 994070
nutsman Reputation: 10
Default

Hi Corsair Calico Jack,

the problem occur at last time some minutes after boot. I think no energy safer is active at this time, but i keep you hint in mind.
Currently i testing my last action. I reflash the K70 firmware with iCUE.
I know the last FW was installed but i repeat the process and load it again to the keyboard, let's see what happen.
If the problem reoccur i will change the USB energy safer profile at my Win10.

Did anybody else having the same problem in the past ??
Reply With Quote


  #4  
Old 02-13-2019, 01:04 PM
nutsman nutsman is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 6
POST ID # = 994086
nutsman Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Calico Jack View Post
sounds like the USB is going idle.

turn off USB selective suspend: https://www.windowscentral.com/how-p...ng-usb-devices

If that does not work, try turning down your keyboard's polling rate in iCUE's Settings options.
What a nightmare...... the reflash of the Firmware did not solve the issue.
In the next step i try your hint to the "USB selective suspend" settings.
I edit the windows energy profile an restart the PC.
After 30-60 Min the problem was visible again.....

Any further ideas ?
Reply With Quote


  #5  
Old 02-14-2019, 08:27 AM
nutsman nutsman is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 6
POST ID # = 994194
nutsman Reputation: 10
Thumbs down

I think the problem is discoverd found an older topic with similar issues.
LINK
I am using an ATEN KVM switch to connect an server, my company notebook and gaming PC together with one set of mice, keyboard and screen.
It seems the K70 willl not work correctly with KVM environment
All other EQ is working fine with this KVM, the Corsair M65Pro as well.
Only the K70 getting stuck

I have connected the K70 with keyboard plug into a USB2.0 port and passthrough plug into USB3.0 port of my PC.
It seems to be working correctly now.
A strange scenaro is if i using simply the keyboard plug of the K70.
In this state the RGB getting wrong effects. If i setup static color blue it result a red output
So in my option the K70 has such a high power usage and need two USB ports with sufficient 5V output.

If i connect the keyboard plug into the KVM and passthrough plug into USB3.0 port of my PC getting the same negative results.
In the past i had no issues with any keyboard at this environment.
I am really disappointed that the K70 will not work with my KVM switch!

Has anybody get managed to use a KVM switch with the K70 ???
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.