The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2019, 10:24 PM
digitalizeur digitalizeur is offline
Registered User
digitalizeur's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Location: Belgium
Posts: 53
POST ID # = 988604
digitalizeur Reputation: 10
Default VOID Pro RGB Wireless microphone bitrate resets itself to 8000Hz (telephone quality)

Hello,

The Corsair VOID Pro RGB Wireless microphone bitrate resets itself to 8000kHz (telephone quality) randomly and if I don't check it, it stays like this everytime.

This is a very bad quality, I have recorded myself once and, despite having an ugly voice, the quality is awful. But I can hear better my ugly voice at 48000Hz.



There is so much bad things going on with this product.
Attached Images
File Type: png Capture.PNG (100.1 KB, 249 views)
Reply With Quote


  #2  
Old 01-09-2019, 01:10 PM
Crinos Crinos is offline
Awaiting Email Confirmation
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
POST ID # = 988997
Crinos Reputation: 10
Woah! Reproducable

I had this issue too today, i got a brand new corsair void pro rgp wireless for my wife (she hat issues with the cable form another headset xD) and i was really upset how she did sound in teamspeak.

Then my Teamspeak Friends told me, that i too sound kind of disgusting, what they did not say before, so i also found the bitrate settings and wanted to know if this is a known issue.

It appears to be one and i wonder, why this is not mentioned or fixed anywhere else.

It seems as if (at least windows 10) thinks this headset is maybe a simple VOIP Headset (as most of the bluetooth dongle headsets might be) and only uses this low bitrate setting.
Reply With Quote


  #3  
Old 01-09-2019, 05:20 PM
digitalizeur digitalizeur is offline
Registered User
digitalizeur's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Location: Belgium
Posts: 53
POST ID # = 989030
digitalizeur Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Crinos View Post
I had this issue too today, i got a brand new corsair void pro rgp wireless for my wife (she hat issues with the cable form another headset xD) and i was really upset how she did sound in teamspeak.

Then my Teamspeak Friends told me, that i too sound kind of disgusting, what they did not say before, so i also found the bitrate settings and wanted to know if this is a known issue.

It appears to be one and i wonder, why this is not mentioned or fixed anywhere else.

It seems as if (at least windows 10) thinks this headset is maybe a simple VOIP Headset (as most of the bluetooth dongle headsets might be) and only uses this low bitrate setting.
The other issue is that we can't aswell edit the bitrate of the pair of speakers.
Reply With Quote


  #4  
Old 01-13-2019, 10:13 AM
Gastredner Gastredner is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
POST ID # = 989636
Gastredner Reputation: 10
Default

Same problem here. The headset is great, but the microphone sound problem is very, very annoying if you have two regular online meetings with other people and don't want to constantly assault their ears.

I also tried uninstalling iCue and the Corsair drivers, but even the Microsoft drivers installed afterwards have the same problem.
Reply With Quote


  #5  
Old 01-20-2019, 04:08 AM
zackalope zackalope is offline
Registered User
zackalope's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 8
POST ID # = 990605
zackalope Reputation: 10
Default

Same problem here, and cannot edit the bitrate.
Reply With Quote


  #6  
Old 01-20-2019, 03:11 PM
zackalope zackalope is offline
Registered User
zackalope's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 8
POST ID # = 990675
zackalope Reputation: 10
Default Fixed

Ok. After a lot of exhaustion, I'm listing the things that I found online which did NOT work for me, and at the end, what finally did work.

Things that were recommended but didn't work:

-Right click open sound settings on taskbar, go to recording tab, go to advanced, change bitrate to dvd (crashed that window w/ error message that device is in use by another program).

-reinstalling icue

-reinstalling drivers for headset through device manager

-uninstalling realtek sound drivers

-updating AMD chipset drivers

-forcing void pro usb firmware update from inside of icue

-restarting windows 10 in safe mode in order to change bitrate on mic(device did not show up in safe mode)

-resetting audio settings in discord

This is what worked for me:

Right click speaker icon in taskbar->click sounds -> recording tab->highlight void pro headset microphone, right click it -> disable -> right click then re-enable void pro.

for reference, I have a 2600x with a 2080, fresh windows install with proper driver installation, Asus rog strix x470-F motherboard.

Last edited by zackalope; 01-20-2019 at 03:14 PM.
Reply With Quote


  #7  
Old 01-21-2019, 04:06 PM
Gastredner Gastredner is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
POST ID # = 990876
Gastredner Reputation: 10
Default

Thanks, zackalope, that seems to have worked for me, too.
Reply With Quote


  #8  
Old 01-26-2019, 03:19 AM
digitalizeur digitalizeur is offline
Registered User
digitalizeur's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Location: Belgium
Posts: 53
POST ID # = 991395
digitalizeur Reputation: 10
Default

The drivers are a hidden Creative virtual driver. You can spot it thought Driver Display Uninstaller.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.