The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-04-2019, 05:02 PM
Galena Galena is offline
Registered User
Galena's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 8
POST ID # = 992662
Galena Reputation: 10
Sad H100i PRO not showing in iCUE

Hello everyone! This is my first forum post here so please keep that in mind.

My recently purchased H100i PRO watercooler doesn't show up in iCUE. It is plugged in and working but I cannot change the lighting. It is set at a default of color shift. I have tried many things but none have worked. Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2019, 06:58 PM
Greybeard's Avatar
Greybeard Greybeard is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2012
Location: Corsair HQ
Posts: 1,305
POST ID # = 992680
Greybeard Reputation: 14
Default

Welcome Galena :)

Well its good to hear that the cooler is working. In terms for detection in iCUE, did you make sure that the USB connector from the cooler is plugged in to the Motherboard's USB header?

Reply With Quote
  #3  
Old 02-05-2019, 10:55 AM
Galena Galena is offline
Registered User
Galena's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 8
POST ID # = 992739
Galena Reputation: 10
Default

Yes, both sides are properly secured into their respective areas. One piece of information that I forgot to mention is that it used to appear in iCUE, I believe it stopped working after a certain update; I don't remember which one though. One last thing, I don't know if this helps but here is my iCUE software version: 3.11.114
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2019, 06:57 PM
Galena Galena is offline
Registered User
Galena's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 8
POST ID # = 993553
Galena Reputation: 10
Default

No solution yet...
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2019, 07:27 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,397
POST ID # = 993559
DevBiker Reputation: 83
Default

Can you see it is USBDeView? Download USBDeView from https://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html and see if it shows up there.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #6  
Old 02-11-2019, 08:11 AM
Galena Galena is offline
Registered User
Galena's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 8
POST ID # = 993646
Galena Reputation: 10
Default

Yes it is, here you go. https://imgur.com/LjKhi3o
Reply With Quote
  #7  
Old 02-11-2019, 08:38 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,397
POST ID # = 993651
DevBiker Reputation: 83
Default

Try restarting the service. Also, have you updated to 3.12?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #8  
Old 02-11-2019, 11:15 AM
Galena Galena is offline
Registered User
Galena's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 8
POST ID # = 993679
Galena Reputation: 10
Default

How would I go about restarting the service? Also it still doesn't show after updating to 3.12.118
Reply With Quote
  #9  
Old 02-13-2019, 12:47 AM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 305
POST ID # = 993971
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Corsair Services can be restarted in iCUE. Go to Settings, and the option should be on the bottom.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-13-2019, 08:10 AM
Galena Galena is offline
Registered User
Galena's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 8
POST ID # = 994043
Galena Reputation: 10
Default

I restarted the service and still no progress. :(
Reply With Quote
  #11  
Old 02-13-2019, 01:41 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 305
POST ID # = 994092
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Try using a regular USB, and connect it from the pump to the back of the PC and see if it's suddenly detected.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-14-2019, 07:48 AM
Galena Galena is offline
Registered User
Galena's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 8
POST ID # = 994186
Galena Reputation: 10
Default

So you mean like a normal android charger USB but going from the pump to the motherboard?
Reply With Quote
  #13  
Old 02-14-2019, 04:42 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 305
POST ID # = 994247
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Exactly.

This is to test if it's just a broken cable.
Reply With Quote
  #14  
Old 02-26-2019, 01:36 PM
Galena Galena is offline
Registered User
Galena's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 8
POST ID # = 995666
Galena Reputation: 10
Default

Alright, I'll try to do it over the weekend when I have time to open up my computer. If it doesn't work I think it's worth it to just use my warranty to get a new one.
Reply With Quote
  #15  
Old 03-10-2019, 04:49 PM
harnish.inc harnish.inc is offline
Registered User
harnish.inc's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
POST ID # = 997147
harnish.inc Reputation: 10
Default

did this work for you ?
Reply With Quote
Reply

Tags
h100i lighting, h100i pro, icue

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.