The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-07-2019, 06:46 AM
s7ormbringr s7ormbringr is offline
Registered User
s7ormbringr's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 2
POST ID # = 993013
s7ormbringr Reputation: 10
Default Vengeance RGB PRO 4x8 3200MHZ XMP Errors and blue screens, PLEASE HELP!

Hello!

Below are my specs:

Mobo: Gigabyte Z390 Aorus Elite (latest bios)
RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 4x8GB 32GB 3200Mhz KIT CMW32GX4M4C3200C16
CPU: i7 9700K

4 sticks shows errors even without XMP enabled in memtest86 (latest version).

I tested 2x2 sticks seperately, with and without XMP and they all show errors. I also get bluescreens from time to time, regarding 'Irql not less or equal' etc.
I managed to run only x2 stick from the kit without errors, when I entered 3200mhz, 1.35V and timings manually. This doesn't work without errors when all 4 sticks are inserted, though. :(

The ram modules are like 2 weeks old. Before upgrading, I was using Corsair Vengeance LED RED 16 GB, 2666mhz XMP, and everything was butterly smooth, issues started when I upgraded. I'm furious, since I really like the new Corsair rgb pro, but if this is the top-end model of Corsair's memory sticks, it's very sad to know that there are problems with it. I already talked with the vendor I bought it from, and they were kind enough to request another kit for me, I'm still waiting for them to arrive.

I will be really greatful if you guys can help me, since I'm not sure if the problem is coming from the ram modules, but this is my shot atm with testing.

Thank you in advance,
Emil

Last edited by s7ormbringr; 02-07-2019 at 07:19 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 02-08-2019, 04:27 AM
s7ormbringr s7ormbringr is offline
Registered User
s7ormbringr's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 2
POST ID # = 993136
s7ormbringr Reputation: 10
Default

EDIT: The ram was defective.

My new kit arrived yesterday and it showed no errors. Everything runs smoothly.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.