The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Hardware Related (Non Corsair Questions) > Motherboards, Processors and Overclocking

Notices

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-13-2012, 05:31 PM
_kud _kud is offline
Registered User
_kud's PC Specs
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
POST ID # = 567004
_kud Reputation: 10
Default Weird troubles: Cold boot

Hey,

I've got a weird problem and I don't know where it comes exactly.

When I boot my computer, sometimes the screen displays nothing. It even doesn't wake up (it stays in sleep mode). So I think, this is what we call a cold boot.

I just have to reset to computer to work perfectly well. I've done a memory test with memtest during 2 days (1 the last month, 1 this month) and no any errors.

The only thing that really changes something was to change the mhz of the ram. I was in default profile about bios, clocked at 1333mhz and I specified XMP profile, with 1666mhz, I had less cold boots.

Anyway, in fact, it's like when I boot my computer, 1/30 times, I have a cold boot, it's not everytime.

Do you have any idea where is the problem?

Thank you.

Regards,

_kud
Reply With Quote
Reply

Tags
cold boot, hardcore, ram, reset

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.