The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Hardware Related (Non Corsair Questions) > Motherboards, Processors and Overclocking

Notices

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2012, 09:40 PM
lachance99 lachance99 is offline
Registered User
lachance99's PC Specs
 
Join Date: Feb 2011
Location: Canada
Posts: 14
POST ID # = 572631
lachance99 Reputation: 10
Default Sabertooth x79

I have a sabertooth x58 mobo with 24 gig of triple channel ram, vengence corsair ram. If I upgraded to a x79 mobo is that ram compatible or do i need the Quad ram?

thks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-19-2012, 10:47 AM
alan1476 alan1476 is offline
Systems Builder
alan1476's PC Specs
 
Join Date: Apr 2011
Location: USA
Posts: 52
POST ID # = 573345
alan1476 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by lachance99 View Post
I have a sabertooth x58 mobo with 24 gig of triple channel ram, vengence corsair ram. If I upgraded to a x79 mobo is that ram compatible or do i need the Quad ram?

thks
You need Quad channel Ram. Its really dual channel X4. I would only get a kit though, mixing and trying to match memory is a bad idea IMHO.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-18-2012, 11:44 PM
A.M. A.M. is offline
Registered User
A.M.'s PC Specs
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canada
Posts: 40
POST ID # = 585306
A.M. Reputation: 10
Default

I'm using 2 dual channel kits (each of 4 DIMMs) on my Sabertooth X79. No stability issues whatsoever.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.